Veilig werken op hoogte/valbeveiliging

Dit is een item van ons uit het vakblad voor hellende daken "steilDAK"

 

 

Uiteraard zijn er risico’s als er op hoogte word gewerkt. Denk aan materiaal en gereedschap wat van het dak kan afrollen. De gevolgen zijn dan niet te overzien als dat op langslopend publiek, op een aanbouw, dakraam of geparkeerde auto valt.

En wat te denken van personen op het dak die aan het werk zijn, geen prettig idee maar de kans is aanwezig. Daarom zijn er diverse middelen en maatregelen om deze risico’s in te perken. Een steiger is altijd aanwezig, om op hoogte te kunnen werken (hoe kom je anders boven) en waar moet je je gereedschap en materiaal kwijt? Netten die deze zaken grotendeels opvangen.

 

Dakrandbeveiliging wordt aangebracht aan de goot en is om te voorkomen dat personen van hoogte vallen en de krachten die vrijkomen bij een val opvangen, ook geen overbodige luxe. Ook kan er gewerkt worden vanuit een mobiele kraan, er zijn diverse taken die door de kraan uitgevoerd worden, denk aan een puinbak (om afval veilig naar beneden te brengen) een pannenklem (om meerdere pannen in 1 keer naar boven te hijsen) en een manbak (om veilig op hoogte werk uit te voeren).

 

Tegenwoordig zijn er mogelijkheden genoeg om iedereen in elke situatie veilig te kunnen laten werken. Niemand zou willen dat de werknemers enig risico op ongevallen nemen.

 

 


 

Offerte aanvragen?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij werken met aanvraagformulieren voor particulieren en de aannemerij, maak hieronder uw keuze.

Offerteaanvraagformulier particulier
Offerteaanvraagformulier aannemerij

Vrijblijvend advies?

Wij bellen u z.s.m. terug. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier

 Sitemap