Pannendak isoleren van buitenaf

Het volgende stukje is een samenvatting van een nieuwsflits in De Vogelwijk

Belangrijke stap naar duurzaamheid

Veel particulieren zijn bezig met het verduurzamen van hun huis. Zo ook deze familie die woont in de Vogelwijk in Den Haag. Vloerisolatie, HR++ glas, radiatorfolie, en nog meer verschillende maatregelen zijn genomen om de warmte beter in huis te houden. Het dak bleef voor lange tijd ongeïsoleerd dus hier ging jammer genoeg veel warmte verloren. Nu door poreusheid de pannen vervangen moesten worden mocht Konrad Roof Technology het dak renoveren. 

Werkzaamheden

Isoleren van binnen was in dit huis lastig door de balkenconstructie op zolder. Daarom was in overleg besloten om het dak van buitenaf te isoleren met maar liefst 8 cm dikke isolatieplaten. Dit zorgt ook dat het dak 8 cm omhoog komt. Om dit hoogtevershil op te lossen zonder de goot en boeidelen te verhogen legt Konrad knikpannen aan de onderkant van het dak. Hierdoor wordt inregenen voorkomen en ontstaat ook visueel een betere afsluiting onder aan de dakrand. Door het gebruik van een van onze kranen duurde dit werk slechts 2 weken en was de overlast minimaal omdat het werk van buitenaf uitgevoerd werd. Mocht uw dak over een dakkapel beschikken is de oplossing iets ingewikkelder en kunnen de werkzaamheden iets langer duren maar ook dat kunnen wij oplossen door de vakmensen binnen het bedrijf. 

Resultaat

Niet alleen is het resultaat aan de buitenkant zichtbaar, maar ook binnen is het verschil voelbaar. Voordat de werkzaamheden volledig waren afgerond voelde deze familie het verschil al. Zonder extra te stoken was de temperatuur bovenin het huis namelijk 3 graden meer dan voor de renovatie. En dit resultaat zonder extra te stoken! Voor ons als bedrijf geeft zo'n renovatie veel voldoening omdat nu meer dan ooit het dak echt verschil kan maken binnen in huis. Het renoveren van een dak is door de duurzaamheidskwestie zoveel belangrijker, en wij innoveren graag mee om ieder huis de beste renovatie te kunnen bieden.