Gigantisch maar prachtige klus

Dit mooie project wordt niet alleen gepresenteerd op onze website, maar was tevens een stukje in het vakblad SteilDak. Hieronder het stukje met foto's van de voortgang van deze enorme renovatie.

Artikel SteilDak

Medio half 2021 zijn wij benaderd door de nieuwe eigenaar van een Friesche stelpboerderij.Niet zomaar één maar één van het grootste formaat boerderijen die er in Friesland staan.

De boerderij is van binnen ingetimmerd met diverse “appartementen” waar de eigenaar een verhuur heeft op basis van logies. Uiteraard is het daarom van belang dat het dak goed waterdicht is.

Bij het eerste bezoek was het wel duidelijk waarom er een expert is bijgehaald en dat de “klus” liever niet naar een algemene aannemer zou gaan….. Het is met recht een enorme klus.

Het dakoppervlakte hebben we geschat op zo’n 1200 m2 maar dat is niet alleen de uitdaging! Het dak is flink verzakt en 1 hoek zodanig verzakt dat er héél veel uitvlakwerk nodig is om het naar behoren op te knappen. In overleg met de opdrachtgever moeten de huidige goten blijven bestaan, waardoor het uitvlakken nog lastiger werd.

Als met al een uitdagende opdracht waar wij vanuit gaan dat we kunnen laten zien waarom Konrad Roof Technolgy dé specialist is op het gebied van renovatie van stolpen!

Het werk bestaat uit: sloopwerk, riet verwijderen, constructieplaten plaatsen, difflex folie plaatsen, dak en hoekkepers uitvlakken en Madura pannen in 2 kleuren plaatsen.

Het is ons streven om deze mooie opdracht in 8 weken te kunnen doen mits alles gaat zoals wij verwachten. Hierbij enkele foto’s van de voortgang in Workum!

Zoals de friezen zeggen: Oant Sjen!