Zelfde karakteristieke huis met nu 10.000 kWh productie per jaar

De heer Groenewegen in Heemstede is één van de vele woningeigenaren waar de hoek- en kilkepers ervoor zorgen dat de traditionele zonnepaneel geen efficiënte oplossing is. Wienerberger heeft de oplossing, en Konrad Roof Technology B.V. was voor dit project dé aanbevolen dakdekker die in samenwerking met de bewoners deze innovatieve dakpan mochten aanbrengen. 

Situatie voor renovatie

De familie Groenewegen heeft een woning met veel hoek- en kilkepers waardoor er niet alleen heel weinig traditionele zonnepanelen op het dak kunnen, maar deze ook de traditionele uitstraling negatief beïnvloeden. Deze particulier heeft al vele duurzaamheidsmaatregelen getroffen, en eigen energieopwekking is één van de laatste stappen. Wienerberger heeft de oplossing waardoor de heer Groenewegen op zijn dak zonne-energie kan opwekken en het huis zijn karakteristieke uitstraling behoud. 

Wevolt zonnedakpan

De dakpan die gebruikt werd heet de Alegra 10 Wevolt zonnedakpan zwart edel-engobe. De hoogwaardige Alegra 10 Wevolt zonnedakpan is eenvoudig en efficiënt te verwerken. Dankzij de plug & play-verwerking dek je snel en eenvoudig het hele dak en koppel je de dakpannen door de stekkers te verbinden. Het leggen van de Wevolt zonnedakpannen was uiteindelijk een flinke klus. Het ging om een dakoppervlak van ongeveer 220 vierkante meter en er zijn zo’n 1.200 zonnedakpannen geïnstalleerd op de oost-, zuid, en westzijde zodat de pannen gelijkmatig de hele dag energie opwekken. 

Het resultaat

Het hele project duurde maar liefst 6 weken, maar het resultaat mag er zijn. Qua uitstraling kan je niet eens vanaf de straat zien dat er zonnepanelen op het dak liggen. Wat de opbrengst betreft produceert het systeem 35-40 kWh op een gemiddeld zonnige lentedag. Verwacht wordt dat dit jaarlijks 10.000 kWh opleverd. Dus deze relatief kostbare maar zeer duurzame dakrenovatie heeft op elk vlak de verwachtingen overtroffen. 

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in deze mogelijkheden voor uw dak vul dan het contactformulier in en dan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen. 

Contact