Complete dakrenovatie: van oude Kruispan naar nieuwe Pottelberg Tuile Du Nord (TDN44)

Inclusief nieuwe zinken goten en omtimmering

Bij deze complete dakrenovatie zijn de oud geworden dakpannen van het model kruispan, vervangen voor nieuwe Wienerberger Pottelberg Tuile du Nord (TDN44) dakpannen in de kleur natuurrood.

 

 

De met mos begroeide en slecht geworden dakpannen op het dak van deze woning waren dringend aan vervanging toe. Tijdens de werkopname bleek dat ook de dakgoten vervangen moesten worden, daarom werden er door ons compleet nieuwe boeidelen en dakgoten met sierklossen aangebracht.

 

De gemetselde schoorsteen verkeerde in slechte staat, hij werd niet meer gebruikt als rookgasafvoer en  kon dus vervangen worden door een meer subtiele ventilatiepijp.

Een onderhoudsvriendelijke oplossing bij deze renovatie betrof: het verwijderen van het onderhoudsgevoelige waterbord en windveer evenals het aanbrengen van gevelpannen op de kopse kant van de woning. Deze onderdelen vereisen, omdat zij rechtstreeks onderhevig zijn aan de elementen, veel onderhoud 

Een leuk detail bij deze mansardekap is het gebruik van de speciale knikpannen op de knik. Het steile dakvlak wordt “staandwerk” genoemd vanwege de steile hellingshoek en vraagt speciale aandacht tijdens het aanbrengen van de dakpannen. De dakpannen moeten hier namelijk extra gehaakt en geschroefd worden volgens een specifiek voor deze woning berekend verankeringsadvies. 

 

 

Een schitterend eindresultaat dat gezien mag worden!

 

 

Assendelft Dorpsstraat Dakrenovatie door dakdekkersbedrijf Konrad Roof Technology dakpannen vernieuwen van kruispan naar Pottelberg Tuile Du Nord

 

Eindresultaat na de dakrenovatie

Situatie voor renovatieSituatie na renovatie, Schoorsteen verwijderd en nieuwe goten / boeidelen

 

Offerte aanvragen?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij werken met aanvraagformulieren voor particulieren en de aannemerij, maak hieronder uw keuze.

Offerteaanvraagformulier particulier
Offerteaanvraagformulier aannemerij

Vrijblijvend advies?

Wij bellen u z.s.m. terug. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier

 Sitemap